Waarom het kaakgekruiste hoofdstel een goed bitloos hoofdstel is om mee te beginnen

Je wilt beginnen met bitloos rijden maar je weet niet welk hoofdstel je moet kiezen, hier is waarom wij denken dat het kaakgekruiste hoofdstel goed is om mee te beginnen!

Het hoofdstel wordt een kaakgekruist genoemd omdat de twee kinriemen kruizen op de kaak van het paard. De teugels zijn verbonden aan het eind van deze twee riemen die door ringen aan de zijkant van de neusriem lopen. Dit zorgt ervoor dat als je contact hebt met de teugels, de druk verdeeld wordt over de neus, kaak en achter de oren. Er is geen ander bitloos hoofdstel die de druk zo wijd verdeeld over het hele hoofd, veel paarden vinden dit fijn.

Door de kaakkruising heb je 'echt wat in handen', zoals veel mensen dit omschrijven. Voor sommige paarden (meestal gevoelige paarden) kan dit té veel zijn, zij baten vaak beter bij een side-pull of hackamore hoofdstel. 

Wij van MD equestrians hebben veel paarden voor het eerst bitloos mogen rijden, altijd met het kaakgekruiste hoofdstel, en de meesten paarden deden het fantastisch met dit hoofdstel! 

Onze kaakgekruiste hoofdstellen:

bitloos dressuur fjord kaakgekruist bitloos hoofdstel lakleer kristallen frontriem

MD diego